Behöver du inspiration om hur du ska klä dig inför sommarens fester? Till exempel grillfesten med vänner, födelsedagsfirandet med familjen eller en helt vanlig lördagkväll? I det här inlägget har vi plockat fram några favoriter som passar perfekt för både varmare och kallare dagar.

Klicka på bilderna för att göra dem större.

Stiltips för henne:

Våga använda kjol och klänning även när det är lite kyligare ute. Kombinera sommarplaggen med en stickad tröja, en jeansjacka eller en läderjacka för att hålla värmen. Detta ger både ett uppklätt men ändå avslappnat intryck. Satsa gärna på pastellfärger. Både sneakers och skor med klack passar till dessa plagg, beroende på hur fint tillfället är.

Samsøe Samsøe

Genom att klä sig i liknande färger från topp till tå får man ett harmoniskt helhetsintryck som även ger känslan av att allt är väl genomtänkt. Den plisserade kjolen är trendig just nu och är ett säkert kort både för fina och avslappnade tillfällen. Föredrar man byxor kan man satsa på ett par kostymbyxor som man kombinerar med pumps och en överdel i fint material.

Stiltips för honom:

Selected

Skippa kostymbyxorna och våga satsa på jeans eller chinos istället. Ledigt men ändå sofistikerat. Byt ut den vanliga skjortan mot en i somrig färg och mjukare material. För sena kvällar när det börjar bli kyligt passar en kofta, en finstickad tröja med v-ringad eller rund halslinning eller en blazer.

Den mönstrade skjortan är riktigt het just nu. För att balansera upp matchas den helst med enfärgade plagg. Ett tips är att upprepa färger i outfiten, vilket ger ett intryck av stilmedvetenhet. Är det varmt ute passar shorts även till lite finare tillfällen, då gärna i finare material.

Alla plagg hittas i Omakos butik på Rådhusgatan 1 i Jakobstad.