När solen börjat skina och snön smältat bort börjar vi sakta men säkert längta mot våren. Vårnyheterna trillar in i butikerna och vi kanske vill byta ut de svarta och mörka färgerna i garderoben mot ljusare nyanser.

Vad är då trenderna inför våren 2020? Vilka färger, mönster och material är det värt att satsa på ifall man vill hänga med i svängarna lite extra? Här kommer en guide till de hetaste trenderna som setts mest på modeveckorna.

Trenchcoat

Allas vår favorit – trenchcoaten! Den klassiska färgen beige är år efter år ett säkert kort, men varför inte variera med andra färger så som grönt, brunt och rosa.
Dessa färger syns dessutom mycket i heminredningar år 2020.

Tropiskt tema

Denna säsong inspireras vi av varmare breddgrader. Både tropiskt tema som växter och blommor men även mycket djurmönster har synts till. Dessutom har 60-talets blommönster och färgkombinationer kommit tillbaka.

Denim

Denim har liksom trenchcoaten varit med länge och syns överallt på modesidor som elle.se och Damernas Värld. Extra hett är det att kombinera denim med denim, som märket Chanel gjorde på Fashion Week inför våren 2020.

Källor: elle.se, damernasvarld.se och Femina.se